window.lintrk('track', { conversion_id: 10442898 });
top of page

Fra ‘still’ til fortællinger i levende billeder

Startdato:

22. maj 2023

Adresse:

Nomad Workspace

Slutdato:

26. maj 2023

Blegdamsvej 6

2200 København N

Pris:

kr. 16.800 eks. moms

Varighed:

5 dage

5 dages intensivt kursus i videoproduktion for fotografer - fra idé, hvad der skal til teknisk, til at optage, få god lyd og redigere din produktion.

Som erfaren fotograf har du en stærk visualitet og kan fortælle en historie i et enkelt billede. Når du arbejder med video, skal du i stedet fortælle en historie over tid. Du skal tilrettelægge din film og planlægge hvilke indstillinger og lyd skal optages, og hvordan de kan klippes sammen til sekvenser der udgør en fortælling og til sidst en film med et budskab.

Det kræver et kendskab til de filmiske virkemidler, at du er teknisk skarp, kender udstyrets muligheder og begrænsninger. - Og ikke mindst at du kan konstruere en historie og have fokus på det væsentlige.

Du lærer

På kurset lærer du alle faser af en videoproduktion fra idé, tilrettelæggelse, og til at optage, få god lyd og redigere din produktion.

Fokus er at udnytte og forbedre dine fotografiske kompetencer, så du kan udvide dit virke med at tage video-fotograf opgaver. Du får en god basisviden i lyd og postproduktion, der hjælper dig til at få det rigtige materiale med hjem fra optagelse og kan være afsæt til at arbejde videre med klipning og colorgrading.

Udbytte

Efter endt kursus kan du tilrettelægge og filme fx en reportage, interview, film til web og sociale medier, reklamefilm, corporate film mm.

Undervisningsform

Kurset er en workshop hvor du arbejder med dit eget DSLM/R kamera. Gennem praktiske øvelser arbejder vi med teknikken men fokusere på det væsentlige; at fortælle en visuel historie med flotte, skarpe billeder og god lyd. Praktiske teknikker skal være med til at sætte kreativiteten fri.


Fra første dag har vi kameraet i brug. Vi optager på forskellige lokationer og redigerer små film-reportager. Undervejs arbejder vi med de problemstillinger vi møder ved planlægning, optagelse og redigering. Vi diskuterer og belyser hvordan moderne DSLM/R kan gøre vores film visuelt spændende.

Hvem er du?

Du er rutineret fotograf, med erfaring i at arbejde professionelt med stillbilleder, lyssætning og sandsynligvis også billedredigering i fx. Adobes programmer.


Du medbringer det DSLR/M kamera, du er vant til at bruge. Herudover skal du bruge stativ, en mikrofon, høretelefoner, evt. en monitor - og en computer til at redigere dine optagelser.


Det er en stor fordel hvis du kender til redigering i Final Cut Pro, Premiere Pro eller Davinci Resolve. Du skal have et af programmerne installeret på din medbragte computer. (DaVinci Resolve har en gratis udgave). Din underviser kan supportere Final Cut Pro.

Finansiering og støtte

Arbejdsgiverbetalt uddannelse

Betaler din arbejdsgiver dine udgifter til erhvervsrelaterede uddannelser og kurser, er de skattefri for dig. Uddannelsen eller kurset behøver ikke have relevans for arbejdet hos din nuværende arbejdsgiver.

Læs mere om arbejdsgiverbetalt uddannelse her.


Bruttolønsordning

Bruttolønsordninger, lønomlægning eller fleksibel lønpakke er en samlet betegnelse for de ordninger, hvor du går ned i løn og i stedet modtager et kursus eller efteuddannelse fra din arbejdsgiver.

Læs mere om bruttolønsordningen her.


FAF

Som medlem af FAF har du flere muligheder for at søge tilskud til kurser, efteruddannelse, studierejser og andre fagligt relevante aktiviteter, alt efter hvilke puljer du har mulighed for at søge.

Læs mere om FAF's støtte til efteruddannelse her.


Rettighedsmidler

Har du rettighedsmidler tilgode kan disse bruges til betaling af kurser. Du vil i mange tilfælde opnå. skattefritagelse for din betaling.

Læs mere om brug af rettighedsmidler her.


Pressens Uddannelsesfond

Dette kursus er godkendt til støtte igennem Pressens Uddannelsesfond.


Du kan få støtte fra Pressens Uddannelsesfond, hvis du:

arbejder på en virksomhed, der er medlem af PU - og som betaler medlemsbidrag for dig (er du i tvivl, kan du spørge din tillidsrepræsentant eller arbejdsgiver).

er ledig og medlem af Dansk Journalistforbund.


Er du berettiget til støtte, skal du tilmelde dig kurset hos Mediernes Efteruddannelse. Søg blot efter kursustitlen i søgefeltet på forsiden.


Du kan læse mere om støtte fra Pressens Uddannelsesfond her.

*Det er helt uforpligtende. Du vil modtage en faktura. Når den er betalt, er pladsen endelig din. Se handelsbetingelser

Din underviser

Din underviser er den erfarne fotograf, klipper og tilrettelægger Ketil Teisen. Ketil er meget teknisk velfunderet og ambassadør for Panasonic Scandinavia og Focus Nordic. Ketil har mere end 20 års erfaring med at lave serier (både foran og bag kameraet) for DR, TV 2, TV 2 Zulu og DK4. Han er ofte på farten i udlandet med eget produktionsselskab: Go North, der har specialiseret sig i corporate videoer som reportage eller med et dokumentarisk indhold.

Praktisk

Det er en forudsætning at du medbringer det DSLR/M kamera, du er vant til at bruge. Herudover skal du medbringe stativ, en mikrofon, høretelefoner, evt. en monitor - og en computer med installeret klippeprogram til at redigere dine optagelser: AVID, Final Cut Pro, Premiere Pro eller Davinci Resolve. (DaVinci Resolve har en gratis udgave). Din underviser kan supportere Final Cut og Premiere.

Undervisningen har base i Rebel Workspace og er inklusiv frokost og kaffe/te/vand i løbet af dagen.

Øvelser foregår på forskellige lokationer i nærheden.


Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Adresse:

Nomad Workspace

Blegdamsvej 6

2200 København N

bottom of page