window.lintrk('track', { conversion_id: 10442898 });
top of page

Lær at klippe fiktion - avanceret

Startdato:

20. mar. 2023

Adresse:

Nomad Workspace

Slutdato:

24. mar. 2023

Blegdamsvej 6

2200 København N

Pris:

kr. 16.800 eks. moms

Varighed:

5 dage

5 dages inspirerende workshop til dig som allerede kan klippe - men gerne vil lære at klippe fiktion med følelse, timing, rytme, dialog, og visualitet der styrker historien, så din film rører publikum.


Der er en næsten uendelig variation i måder billeder kan klippes sammen på. Vi aflæser filmens formsprog uden problemer og når to indstillinger afløser hinanden, tænker vi ikke over, at der bag alle scener gemmer sig et kunsthåndværk som er udviklet og forfinet gennem mere end hundrede år. Filmklipning er en del af en hver filmfortælling, som virker ved sin usynlighed og ikke har nogen facitliste.


Klipningens sprog er en levende størrelse, – ikke noget der læres én gang for alle. En fortælling kan med de samme optagelser føres i flere retninger. Alligevel er der gennem tiden vundet mange erfaringer som kan hjælpe dig godt på vej. På kurset møder du teori og praktisk arbejde i klipperens værksted.


Din underviser og mentor er den erfarne filmklipper og manuskriptforfatter Jørgen Kastrup, som har skrevet og klippet en lang række tv-serier, dokumentar-, reklame- og spillefilm bl.a. de anmelderroste ‘Hvidstensgruppen’, ’Det Forsømte Forår’ og ’Kun En Pige’, Desuden har han arbejdet på forskellige danske tv-serier bl.a. Taxa, Badehotellet, Nikolaj og Julie m.fl.

Du lærer

På 5 dage guider Jørgen Kastrup dig igennem klippegrammatikkens teori og praksis når du klipper scener sammen fra forproduceret materiale til en novellefilm. Undervejs får du ærlig og konstruktiv sparring og feedback, så du kan komme i dybden med forskellige problematikker.

Hver dag begynder med eksempler fra filmhistorien, som anslår dagens tema. Ved ugens slutning har du klippet en kort novellefilm.

Vi holder en intern premiere og ser og diskuterer hver deltagers film. Her opdager vi hvor forskelligt en fortælling kan eksekveres.


Vi arbejder med
  • Dramaturgi, fortællebuen og forskellige fortælleteknikker

  • Dialogklip

  • Objektiv og subjektiv klipning

  • Continuity contra montage-klipning

  • Blikretning, Eyescanning Brug af eye-catchers

  • Akseregler – og brud på samme

  • Hvordan 8 indstillinger kan blive til 6 forskellige historier

  • Variation i afstand og billedvinkel

  • Beslutning om hvem der ”ejer” en scene.

  • Rytme og musikalitet

Udbytte

Ved at arbejde både teoretisk, praktisk og reflekterende med at klippe en kortfilm, får du en dybere forståelse for hvordan du skaber en god fortælling og film der bevæger og rører publikum. Du får dramaturgien på rygraden og lærer klipningens sprog og grammatik.


Med  professionelle værktøjer og et fælles sprog med andre klippere, kan du begå dig i klipperummet hos film- og TV producenter, udtrykke dig om filmklipning, spotte gode og dårlige klip og samarbejde med instruktøren om at skabe den bedst mulige film.

Undervisningsform

Dette er et praktisk workshop. Underviseren vil løbende introducere dig til nye viden og teorier som efterfølgende skal afprøves ved klippebordet. Deltagerne vil klippe i forproduceret materiale og hver øvelse afsluttets med visning og direkte feedback fra underviseren og de øvrige deltagere.

Hvem er du?

Workshoppen er for dig der allerede er i gang med klipningen. Du er måske kommet til klipningen gennem alternative veje og er ivrig efter at blive en stærkere historiefortæller.


Workshoppen er også meget velegnet til erfarne klipper der endnu ikke har stiftet bekendtskab med fiktion og vil gerne tilegne dig viden og praktisk erfaring.

Finansiering og støtte

Arbejdsgiverbetalt uddannelse

Betaler din arbejdsgiver dine udgifter til erhvervsrelaterede uddannelser og kurser, er de skattefri for dig. Uddannelsen eller kurset behøver ikke have relevans for arbejdet hos din nuværende arbejdsgiver.

Læs mere om arbejdsgiverbetalt uddannelse her.


Bruttolønsordning

Bruttolønsordninger, lønomlægning eller fleksibel lønpakke er en samlet betegnelse for de ordninger, hvor du går ned i løn og i stedet modtager et kursus eller efteuddannelse fra din arbejdsgiver.

Læs mere om bruttolønsordningen her.


FAF

Som medlem af FAF har du flere muligheder for at søge tilskud til kurser, efteruddannelse, studierejser og andre fagligt relevante aktiviteter, alt efter hvilke puljer du har mulighed for at søge.

Læs mere om FAF's støtte til efteruddannelse her.


Rettighedsmidler

Har du rettighedsmidler tilgode kan disse bruges til betaling af kurser. Du vil i mange tilfælde opnå. skattefritagelse for din betaling.

Læs mere om brug af rettighedsmidler her.


Pressens Uddannelsesfond

Dette kursus er godkendt til støtte igennem Pressens Uddannelsesfond.


Du kan få støtte fra Pressens Uddannelsesfond, hvis du:

arbejder på en virksomhed, der er medlem af PU - og som betaler medlemsbidrag for dig (er du i tvivl, kan du spørge din tillidsrepræsentant eller arbejdsgiver).

er ledig og medlem af Dansk Journalistforbund.


Er du berettiget til støtte, skal du tilmelde dig kurset hos Mediernes Efteruddannelse. Søg blot efter kursustitlen i søgefeltet på forsiden.


Du kan læse mere om støtte fra Pressens Uddannelsesfond her.

*Det er helt uforpligtende. Du vil modtage en faktura. Når den er betalt, er pladsen endelig din. Se handelsbetingelser

Din underviser

Jørgen Kastrup er uddannet manuskriptforfatter, filmklipper og instruktør. Jørgen har klippet en lang række danske tv-serier, spille- og dokumentarfilm og har været forfatter/ medforfatter på flere publikumsuccesser som bl.a. ’Forræderne’ (1983), ’Det Forsømte Forår’ (1993), ’Kun En Pige’ (1995), ’Når Mor Kommer Hjem’ (1998), ’Storm’ (2009) og ’Hvidstengruppen’ (2012). Senest har Jørgen klippet dokumentarfilmen ’Møllehave: Hellere forrykt end forgæves’ (2018).

Praktisk

Du skal medbringe egen computer med eget klippeprogram installeret. 


Undervisningen vil i videst muligt omfang være differentieret til dine færdigheder, men du skal beherske enten AVID, Adobe Premiere Pro, Final Cut eller DaVinci Resolve. Klippeprogrammerne kan f.eks være: Premiere Pro, Final Cut Pro, DaVinci Resolve, Avid Media Composer eller andet professionelt redigerings software. Husk hovedtelefoner.


Har du ikke mulighed for at medbringe egen computer kan du leje en iMac med Premiere Pro, Final Cut Pro eller DaVinci Resolve installeret mod ekstra betaling. Ring og hør nærmere herom.


Undervisningen foregår i Nomad Workspace og er inklusiv frokost, kaffe/te  og snacks i løbet af dagen. 


Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Adresse:

Nomad Workspace

Blegdamsvej 6

2200 København N

bottom of page