window.lintrk('track', { conversion_id: 10442898 });
top of page

Sound design og musik for klippere

Startdato:

24. apr. 2023

Adresse:

Nomad Workspace

Slutdato:

26. apr. 2023

Blegdamsvej 6

2200 København N

Pris:

kr. 12.400 eks. moms

Varighed:

3 dage

Som klipper er det vigtigt at du har en forståelse for, hvilken betydning lyd og musik har for din produktion. Da får du styrket din evne til at træffe bedre og mere kreative valg i din klipning. Mestrer du lydens kunst, kan du løfte dine produktioner til nye højder.

Kurset er målrettet dig der i forvejen klipper film, tv eller video og gerne vil tilegne dig viden og konkrete værktøjer til at styrke din historiefortælling gennem kreativ anvendelse af lyd og musik i din klipning.

Med fokus på at fortælle de bedste historier, lærer du at opbygge en films lydunivers fra bunden et lag ad gangen. Du arbejder med hvordan lyd og musik tilpasses billeder så det styrker intensitet, engagement og skaber bestemte følelser hos seeren.

Underviseren vil løbende introducere dig til ny viden og teori som efterfølgende skal afprøves ved klippebordet. Det giver både en dybere forståelse for lyd og musik og du opnår praktiske færdigheder og værktøjer, der styrker din klipning fremover.

Du lærer
  • Hvordan du bruger lyd, sound design og musik i film og TV.

  • Metoder til at optimere lyddesignet i dine egne produktioner

  • Teoretisk viden om lyd - som du kan bruge i praksis

  • Hvordan du bruger værktøjer som f.eks. equalizers og spectrum analyzer, limiter/kompressor, rumklange, m.v.

  • Hvordan du bliver bedre til at klippe og redigere lydsporene til dine egne film- og videoproduktioner

Udbytte

Efter kurset vil du have styrket dine muligheder for at engagere og tryllebinde dit publikum gennem kreativ og praktisk anvendelse af lydens og musikkens virkemidler. Du vil have opnået en forståelse for hvordan lyd og billede arbejder sammen om at skabe et troværdigt univers og styrke filmens emotionelle puls.

Undervisningsform

På 3 dage vil du få en intensiv indføring i filmlydens univers. Ved at veksle mellem teori og praksis, får du hands-on læring og erfaring i hvordan du anvender lyd og musik til at styrke historiefortællingen, skabe troværdighed og forstærker følelser i din klipning.

Hvem er du?

Dette kursus er for dig der klipper film- og tv professionelt og gerne vil styrke din historiefortælling gennem kreativ anvendelse af lyd og musik i din klipning. Uanset om du er nybegynder eller erfaren vil der være noget at hente fra dette kursus, når Frederik Magle deler rundhåndet ud af sin stor viden og erfaring om lyd og musik til film og tv.

Finansiering og støtte

Arbejdsgiverbetalt uddannelse

Betaler din arbejdsgiver dine udgifter til erhvervsrelaterede uddannelser og kurser, er de skattefri for dig. Uddannelsen eller kurset behøver ikke have relevans for arbejdet hos din nuværende arbejdsgiver.

Læs mere om arbejdsgiverbetalt uddannelse her.

Bruttolønsordning

Bruttolønsordninger, lønomlægning eller fleksibel lønpakke er en samlet betegnelse for de ordninger, hvor du går ned i løn og i stedet modtager et kursus eller efteuddannelse fra din arbejdsgiver.

Læs mere om bruttolønsordningen her.

FAF

Som medlem af FAF har du flere muligheder for at søge tilskud til kurser, efteruddannelse, studierejser og andre fagligt relevante aktiviteter, alt efter hvilke puljer du har mulighed for at søge.

Læs mere om FAF's støtte til efteruddannelse her.

Rettighedsmidler

Har du rettighedsmidler tilgode kan disse bruges til betaling af kurser. Du vil i mange tilfælde opnå. skattefritagelse for din betaling.

Læs mere om brug af rettighedsmidler her.

Pressens Uddannelsesfond

Dette kursus er godkendt til støtte igennem Pressens Uddannelsesfond.

Du kan få støtte fra Pressens Uddannelsesfond, hvis du:

arbejder på en virksomhed, der er medlem af PU - og som betaler medlemsbidrag for dig (er du i tvivl, kan du spørge din tillidsrepræsentant eller arbejdsgiver).

er ledig og medlem af Dansk Journalistforbund.

Er du berettiget til støtte, skal du tilmelde dig kurset hos Mediernes Efteruddannelse. Søg blot efter kursustitlen i søgefeltet på forsiden.

Du kan læse mere om støtte fra Pressens Uddannelsesfond her.

*Det er helt uforpligtende. Du vil modtage en faktura. Når den er betalt, er pladsen endelig din. Se handelsbetingelser

Din underviser

Frederik Magle er en komponist med stor erfaring inden for både klassisk musik og filmmusik. Han komponerede bl.a. musikken til den Robert-vindende dokumentarfilm “Tove i stykker” fra 2020, og i 2021 skrev han fanfaren “Skyward” som soundtrack til den gigantiske overdragelses-ceremoni for de danske F-35 fly. En opgave han overtog fra komponisten John Williams, da denne måtte springe fra grundet tidspres.


Som klassisk komponist har han skrevet værker til bl.a. London Philharmonic, DR Symfoniorketsret, Det Kongelige Kapel, og mange flere. Han har også specialiseret sig i projekter på tværs af genrer, deriblandt hiphop-gruppen Suspekts platin-vindende album “Elektra”, som Frederik Magle komponerede symfonisk musik til.


I sommeren 2022 arbejder han bl.a. på musikken til en ny spillefilm med titlen “Vincent”, samt et omfattende lyddesign og musik til en kortfilm, der får premiere i efteråret 2022.

Praktisk

Du skal medbringe:

Egen computer, hovedtelefoner og videoredigeringssoftware som f.eks. Final Cut Pro, DaVinci Resolve, Adobe Premiere eller lign.


Valgfrit: lydredigeringssoftware (DAW) som f.eks. ProTools, Logic, eller lign.

Adresse:

Nomad Workspace

Blegdamsvej 6

2200 København N

bottom of page