window.lintrk('track', { conversion_id: 10442898 });
top of page

Hit the grade - Colorgrading i DaVinci Resolve

Startdato:

3. jun. 2024

Adresse:

North Creative Academy

Slutdato:

7. jun. 2024

Hejrevej 34A

2400 København NV

Pris:

Kr. 16.800,- eks. moms

Varighed:

5 dage

BEMÆRK Ny dato 3. til 7. juni 2024


Vil du lære hvordan man skaber det visuelle udtryk i film som The Batman, Buena Vista Social Club og John Lewis' Christmas Add? 3 meget forskellige film med det til fælles, at der bevidst er arbejdet med farverne i filmen, så de underbygger og er med til at fortælle historien.


På dette 5 dages kursus dykker vi ned i colorgraderens værktøjskasse for at lære at genskabe farverne i disse film. Samtidig opnår du en forståelse for, hvorfor disse film ser ud som de gør, og hvilken indflydelse farverne har på publikums oplevelse af filmene.


Gennem praktiske øvelser bliver du, trin for trin guidet igennem DaVinci Resolves mange funktioner. Du får indblik i branchens arbejdsgange, og får styr på processerne fra ingest til færdig mastering.

Du lærer

  • viden om at arbejde med en farvepalette til din film.

  • en grundig introduktion og gennemgang af hele colorgrading workflow’et i DaVinci Resolve.-

  • metoder til at analysere billederne og bedømme dem i forhold til eksponering, kontrast og farvekvalitet.

  • forståelse for måleinstrumenter som waveform monitors, vector scope, histograms og gamut display, så du bedre kan afkode det, du ser, og vælge de rigtige værktøjer til at få den ønskede stemning frem.

  • viden om hvordan du balancere og matcher billeder, hvordan og hvornår du bruger secondary corrections og LUTs, og hvordan du kreerer et look til dit projekt. 


Vi starter med en gennemgang af det visuelle udtryk i vores 3 case-film og ser på hvordan vores oplevelse af dem styrkes gennem deres bevidste arbejde med farver. Vi gennemgår filmenes brug af farvepaletter, og kigger på hvordan disse implementeres i filmenes forskellige sekvenser. Herved styrkes din bevidsthed om hvordan du selv kan arbejde med farvepaletter i dine egne filmproduktioner.


Med udgangspunkt i DaVinci Resolve lærer du at arbejde med farvekorrektion, således at du opnår kontinuitet i scener og sekvenser, der er optaget på forskellige lokationer med forskellige kameraer. Målet er at opnå en ensartethed på tværs af optagelserne, således det ser ud som om, at scenerne er optaget på samme tid og sted. Undervejs lærer du DaVinci Resolves interface og opnår en begyndende fortrolighed med programmet.  


Vi går hurtigt videre til der, hvor magien starter: Nemlig Colorgrading. Med udgangspunkt i vores 3 case-film skal vi selv i gang med at colorgrade. Vi arbejder i forud-optaget materiale for at tilnærme de samme udtryk som i de 3 film. Undervejs opnår du viden om hvordan man går fra rå-optagelser til færdigt udtryk, og du kommer dybere ned i DaVinci Resolves mange fuktioner og lag.


Som afslutning bliver du udfordret på din egen kreativitet, og har mulighed for at arbejde på dit eget materiale. Du lærer at arbejde kreativt med dit eget udtryk og får konkrete værktøjer med hjem til dit næste projekt.

Udbytte

Kurset er et praktisk hands-on kursus med løbende opgaver og feedback fra din underviser samt de andre deltagere. Værktøjerne, processerne og principperne du lærer på dette kursus, kan du anvende i ethvert andet program til colorgrading af film.

Undervisningsform

Dette er et praktisk kursus. Underviseren vil løbende introducere dig til nye viden og teorier som efterfølgende skal afprøves ved klippebordet. Deltagerne vil redigere i forproduceret materiale fra underviserens eget bagkatalog. Hver øvelse afsluttets med visning og direkte feedback fra underviseren og de øvrige deltagere.

Hvem er du?

Film- og TV-klippere, content producere, VJs,  fotojournalister, grafikere, kommunikations- og marketingmedarbejdere m.fl., der arbejder med levende billeder og vil skabe stærkere visuelle fortællinger.


Du behøver ikke at have arbejdet med colorgrading i forvejen, men det forudsættes at du tidligere har arbejdet med redigering af film/video og er hjemmevant i et professionelt klippeprogram som Premiere Pro, Final Cut Pro eller Avid Media Composer.