window.lintrk('track', { conversion_id: 10442898 });
top of page

VJ-kursus for fotografer og klippere

Startdato:

25. sep. 2024

Adresse:

North Creative Academy

Slutdato:

27. sep. 2024

Hejrevej 34A

2400 København NV

Pris:

Kr. 12.400,- eks. moms

Varighed:

3 dage

BEMÆRK NYE DATOER


Du bliver en dygtigere fotograf, når du har en bedre forståelse af, hvordan historier skrues sammen til en stærk fortælling. På dette 3 dages hands-on VJ-kursus for fotografer og klippere lærer du nogle enkle dramaturgiske og journalistiske greb, du kan bruge i dit daglige arbejde som fotograf uanset, hvilke formater du producerer til. Det er ikke så svært som du måske tror, til gengæld vil du opleve, at du bliver bedre til at træffe de rigtige fotografiske valg, når du har en bedre forståelse af, hvad der er vigtigt og knap så vigtigt i en fortælling.


Kurset er baseret på øvelser, hvor du selv skal ud at løse konkrete opgaver med et kamera. Du kan medbringe dit eget kamera. Vi gennemser øvelserne i plenum.


VJ-kursus for fotografer & klippere er meget relevant for dig, hvis du:

 • gerne vil blive en bedre sparringspartner for tilrettelæggeren

 • blive bedre til at stille spørgsmål når journalisten ikke kan være tilstede

 • går med tanker på at instruere din egen dokumentar eller kortfilm

 • ønsker at prøve kræfter med arbejdet som VJ (Video Journalist)

Kursets opbygning

DAG 1

Vigtige greb og teori:

 • Den styrede og den ikke styrede fortælling

 • Vinkling af en historie

 • Dramaturgi: Mål, modstand, setup og payoff


Øvelse:

 • Følg en konkret person som udfører en proces i interaktion med en anden person. Det kan f.eks. være en blomsterhandler og en kunde. Fokus er på handling og naturlig dialog, fremfor generelle dækbilleder og synk. Du skal være bevidst om hovedpersonens mål og modstand i scenen, og arbejde konkret med setup og payoff.


DAG 2

Vigtige greb og teori:

 • Interviewet

 • Historieopbygning


Øvelser:

 • Reportage inkl. actionsynk (flyby) med hovedperson


DAG 3

Vigtige greb og teori:

 • Den karakterbårne fortælling

 • Iscenesættelse som ikke øelægger spontaniteten

 • Det fortrolige rum


Øvelser:

 • Reportage inkl. actionsynk (flyby) med hovedperson

Udbytte

Efter endt kursus vil du opnå en forbedret forståelse af, hvordan du kan sammensætte en stærk fortælling når du, som fotograf eller klipper, skal ud og løse VJ-opgaver. Gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning vil du lære enkle dramaturgiske og journalistiske greb, som du kan anvende i dit VJ-arbejde, uanset hvilke formater du arbejder med. Du vil blive bedre til at træffe de rigtige fotografiske valg og udvikle dine evner til at være en effektiv sparringspartner for tilrettelæggere og journalister. Dette kursus er ideelt, hvis du ønsker at styrke din professionelle profil som fotograf eller klipper og udforske muligheden for at arbejde som Video Journalist (VJ).

Undervisningsform

Dette er et praktisk, intensiv kursus, der giver dig hands on erfaring med arbejdet som professionelt VJ. I løbet af hele kurset vil du få individuel støtte såvel som kvalitativ feedback i plenum, så du både lærer fra underviseren og fra andre kursister.

Målgruppe:

Dagens medieindustri kræver alsidighed, hvor fotografer skal kunne navigere mellem forskellige medieformater. Dette kursus fotografer og klippere og andre faggrupper indenfor film og tv, mulighed for at udvide deres kompetencer til at omfatte videojournalistik, hvilket styrker deres professionelle profil og åbner nye muligheder. Kurset adresserer også behovet for at arbejde som VJ (Video Journalist), der er en stadig mere central rolle i moderne journalistik.

*Det er helt uforpligtende. Du vil modtage en faktura. Når den er betalt, er pladsen endelig din. Se handelsbetingelser