Dette kursus er godkendt til støtte igennem Pressens Uddannelsesfond. Læs mere længere nede under afsnittet "Finansiering og støtte".
Når du udvikler en dokumentarfilm, er det ikke nok at være ‘fluen på væggen’ og optage det du ser. Den moderne dokumentarfilm er et skarpt skåret drama, der fremstiller virkelige mennesker med virkelige problemer, som de skal løse. Det er drama og store følelser, der engagerer dit publikum.
På dette 5 dages kursus arbejder du intensivt med at udvikle din idé til en dokumentarfilm eller serie. Din underviser og fødselshjælper er Robert-vindende dokumentarfilm instruktør Sami Saif. Sami er kendt for at lave meget grundig research og at gå helt tæt på medvirkende (og sig selv) for at trænge ind i kernen af mennesker og deres historier.
Du lærer
Det kræver grundig research at udvikle din idé. Du skal planlægge hvordan du styrker din historie med dramaturgiske greb, form og udtryk og hvordan du udfolder karaktererne og skaber en relation til dine medvirkende, der gavner din film. Og det hele starter med dig selv, hvad der driver dig og hvilken position du indtager som instruktør.
På kurset arbejder du med:
Din idé: Hvor kommer den fra, hvilken film ser du for dig? Og hvordan udvikler du en idé til et manuskript og til en film?
Etablering af instruktør positionen: Instruktørens person og psykologiske motiver, hvad er din rolle som instruktør, og hvordan du bruger dig selv?
Stanislavskij method acting: Hvordan taler I om følelser og berøring – i forhold til dig som instruktør, de medvirkende og dit publikum.
Medvirkende: Den filmiske overenskomst; Hvad skal de? - og hvorfor? Hvordan forbereder, præger og instruerer du dem?
Klipperummet: Hvordan kommunikerer du og får hjælp under klippe-processen til final cut.
Udbytte
Efter endt kursus har du en dyb forståelse for hvordan du forbereder dig, hvilke processer og centrale beslutninger det kræver og hvordan du griber dit projekt eller din udsendelse an. Du får et sprog og en værktøjskasse der hjælper dig i dit samarbejde med fotograf, klipper og medvirkende.
Undervisningsform
Dette kursus tager udgangspunkt i din idé og personlige proces. Kurset afvikles som en workshop og er en blanding mellem teori, inspiration, diskussion og sparring med din underviser Sami Saif.
Gennem øvelser og samtaler finder du ind til essensen af din historie, og bliver bevidst om hvordan du bruger dig selv til at få det bedste frem i de medvirkende, så det løfter din film.
Som kursist skal du være forberedt på at komme tæt på dig selv (for at kunne komme tæt på andre).
Hvem er du?
Du skal møde op med din egen idé til en dokumentarfilm du gerne vil udforske. Idéen behøver ikke at være gennemarbejdet, det vigtigste er, at du har en interesse i en karakterbåren fortælling, og hvordan du kommer helt tæt på dine medvirkende.
Du er måske tilrettelægger, fotograf, journalist, antropolog eller sociolog, og du arbejder eller er interesseret i at arbejde med dokumentariske produktioner.
Finansiering og støtte
Pressens Uddannelsesfond
Dette kursus er godkendt til støtte igennem Pressens Uddannelsesfond.
Du kan få støtte fra Pressens Uddannelsesfond, hvis du:
arbejder på en virksomhed, der er medlem af PU - og som betaler medlemsbidrag for dig (er du i tvivl, kan du spørge din tillidsrepræsentant eller arbejdsgiver).
er ledig og medlem af Dansk Journalistforbund.
Er du berettiget til støtte, skal du tilmelde dig kurset hos Mediernes Efteruddannelse. Søg blot efter kursustitlen i søgefeltet på forsiden.
Du kan læse mere om støtte fra Pressens Uddannelsesfond her.
Arbejdsgiverbetalt uddannelse
Betaler din arbejdsgiver dine udgifter til erhvervsrelaterede uddannelser og kurser, er de skattefri for dig. Uddannelsen eller kurset behøver ikke have relevans for arbejdet hos din nuværende arbejdsgiver.
Læs mere om arbejdsgiverbetalt uddannelse her.
Bruttolønsordning
Bruttolønsordninger, lønomlægning eller fleksibel lønpakke er en samlet betegnelse for de ordninger, hvor du går ned i løn og i stedet modtager et kursus eller efteuddannelse fra din arbejdsgiver.
Læs mere om bruttolønsordningen her.
FAF
Som medlem af FAF har du flere muligheder for at søge tilskud til kurser, efteruddannelse, studierejser og andre fagligt relevante aktiviteter, alt efter hvilke puljer du har mulighed for at søge.
Læs mere om FAF's støtte til efteruddannelse her.
Rettighedsmidler
Har du rettighedsmidler tilgode kan disse bruges til betaling af kurser. Du vil i mange tilfælde opnå. skattefritagelse for din betaling.
*Det er helt uforpligtende. Du vil modtage en faktura. Når den er betalt, er pladsen endelig din. Se handelsbetingelser