window.lintrk('track', { conversion_id: 10442898 });
top of page

Videokamera – Grundlæggende

Startdato:

11. apr. 2023

Adresse:

Nomad Workspace

Slutdato:

14. apr. 2023

Blegdamsvej 6

2200 København N

Pris:

14.200 kr. eks. moms

Varighed:

4 dage

På kurset Videokamera – fra zero til hero lærer du alle nødvendige færdigheder og får praktisk erfaring, så du med sikkerhed kan optage dine første scener uanset om du filmer til SoMe, dokumentar, reportager eller andet. Den viden du tilegner på dette kursus kan anvendes på ethvert kamera eller optageformat. I en konstant vekslen mellem teori og mange praktiske øvelser, opnår du solid forankring i de færdigheder, du skal bruge.

Gennem en række praktiske øvelser vil deltagerne i par, lære at betjene kameraet og arbejde med både tekniske og visuelle indstillinger. Både håndholdt og på stativet. Herudover vil du også lære at arbejde med filmiske sekvenser. Alle øvelser gennemgås under kyndig vejledning af din underviser og alle vil få individuel feedback.

Du vil også opnå kendskab til, hvilken rolle kameraet har som følelsesmæssigt virkemiddel når du skal optage dine scener. Sidst, men ikke mindst tager kurset fat i kameraets vigtigste funktion: At formidle historien!

Du lærer
 • Visuel historiefortælling med kameraet

 • Stativ og håndholdt betjening

 • Billedkomposition

 • Arbejde med kontrolleret/ukontrollerbar handling

 • Fokus, blænde og hvidbalance-indstillinger

 • Brændvidder og billedeudsnit

 • Menupunkter / forindstillinger

 • ISO, blænde og lukkertid – hvordan spiller det sammen?

 • Hvordan fortæller jeg i tid?

 • Dækningsstrategier: Framing, kamerabevægelser og vinkler

 • 180 graders reglen

 • Rum & perspektiv: Forholdet mellem forgrund, mellemgrund og baggrund

 • Optageteknikker: Reportage, dokumentarfilm m.m.

 • De æstetiske valg: Lys, farver og motiv

 • Optagelse med henblik på redigering, herunder storyboard

Udbytte

Efter endt kursus har du en grundig forståelse for hvordan du bruger kameraet til at “omsætte” din visuelle ide til engagerende filmfortællinger.

Du har teoretisk og praktisk viden om kameraets funktioner og kreative muligheder, og du har tilegnet dig grundlæggende fotografisk viden.

Undervisningsform

Dette er et praktisk, intensiv kursus, der giver dig hands on erfaring med at filme professionelt med et videokamera. I løbet af hele kurset vil du få individuel støtte såvel som kvalitativ feedback i plenum, så du både lærer fra underviseren og fra andre kursister.

Målgruppe

Begyndere og let øvede som har brug for grundlæggende viden om videokameraets tekniske og kreative muligheder for at begynde at filme professionelt med sit kamera.

Finansiering og støtte

Arbejdsgiverbetalt uddannelse

Betaler din arbejdsgiver dine udgifter til erhvervsrelaterede uddannelser og kurser, er de skattefri for dig. Uddannelsen eller kurset behøver ikke have relevans for arbejdet hos din nuværende arbejdsgiver.

Læs mere om arbejdsgiverbetalt uddannelse her. 


Bruttolønsordning

Bruttolønsordninger, lønomlægning eller fleksibel lønpakke er en samlet betegnelse for de ordninger, hvor du går ned i løn og i stedet modtager et kursus eller efteuddannelse fra din arbejdsgiver.

Læs mere om bruttolønsordningen her. 


FAF

Som medlem af FAF har du flere muligheder for at søge tilskud til kurser, efteruddannelse, studierejser og andre fagligt relevante aktiviteter, alt efter hvilke puljer du har mulighed for at søge.

Læs mere om FAF's støtte til efteruddannelse her. 


Rettighedsmidler

Har du rettighedsmidler tilgode kan disse bruges til betaling af kurser. Du vil i mange tilfælde opnå. skattefritagelse for din betaling.

Læs mere om brug af rettighedsmidler her. 


Pressens Uddannelsesfond

Dette kursus er godkendt til støtte igennem Pressens Uddannelsesfond.


Du kan få støtte fra Pressens Uddannelsesfond, hvis du:

arbejder på en virksomhed, der er medlem af PU - og som betaler medlemsbidrag for dig (er du i tvivl, kan du spørge din tillidsrepræsentant eller arbejdsgiver).  

er ledig og medlem af Dansk Journalistforbund.


Er du berettiget til støtte, skal du tilmelde dig kurset hos Mediernes Efteruddannelse. Søg blot efter kursustitlen i søgefeltet på forsiden.


Du kan læse mere om støtte fra Pressens Uddannelsesfond her. 

*Det er helt uforpligtende. Du vil modtage en faktura. Når den er betalt, er pladsen endelig din. Se handelsbetingelser

Din underviser

Casper Joel er ejer af produktionsselskabet Monitorfilm, hvor han leverer online videoer – reklamefilm, kampagnefilm, virksomhedsfilm, teasers, trailers og microdocs – til bl.a. Amnesty International, Sundhedsstyrelsen, Gribskov- og Fredensborg Kommune, Glyptoteket og Københavns Universitet.

Casper er desuden uddannet både som manuskriptforfatter og skuespiller, som hans kundekreds også bærer præg af med mange opgaver for bl.a. Bellevue Teatret, Østre Gasværk Teater og Malmø Opera.

Praktisk / hvad er inkluderet

Eleverne skal selv medbringe eget kamera og kamerastativ. Kameraerne skal som minimum have mulighed for manuelt betjening af fokus, ISO, blænde, lukkerhastighed samt hvidbalance. Her ud over skal alle elever medbringe egen bærbar computer til videoredigering. Er du i tvivl om udstyrskrav er du meget velkommen til at ringe til os og vi kan guide dig igennem udstyrsbehov.

Kursusprisen inkludere frokost samt kaffe, the og vand i løbet af dagene.

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Adresse:

Nomad Workspace

Blegdamsvej 6

2200 København N

bottom of page